Νέο σύστημα ασφαλείας από τη Suzuki

H μάρκα επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες αιχμής


AUTO
9:58
28/11/2017
Νέο σύστημα ασφαλείας από τη Suzuki
1
loading

Ενθουσιασμός για όλους, παντού. Αυτό είναι σε ελεύθερη απόδοση το σλόγκαν που χρησιμοποίησε η Suzuki για να πλαισιώσει την παρουσία της στο 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Πρόκειται άλλωστε για μια εταιρεία που ανέκαθεν δημιουργούσε αυτοκίνητα με μοναδικό και fun χαρακτήρα προσφέροντας στους πελάτες ευχαρίστηση και ενθουσιασμό μέσω της αξιοπιστίας των αυτοκινήτων και των τεχνολογιών της.

Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας το έτος 2020, η Suzuki έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη εκατονταετία, και σε αυτό το πλαίσιο κινείται ήδη, παρουσιάζοντας όχι απλά μια ξεχωριστή ποικιλία πρωτότυπων αλλά και μοντέλων παραγωγής, αλλά και το πρωτοποριακό τεχνολογικό πρόγραμμα Safety Support.

Άλλωστε, η μάρκα επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες αιχμής, μέσω των οποίων εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες του ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της.

Το Suzuki Safety Support αφορά όλες τις νέες τεχνολογίες ασφάλειας με τις οποίες έχει εφοδιάσει η ιαπωνική φίρμα τα μοντέλα της με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων, και περικλείει όλες τις καινοτομίες και πρωτοβουλίες που λαμβάνει η εταιρεία για την ασφάλεια και την προσφορά αυξημένης εμπιστοσύνης στους οδηγούς και τους επιβαίνοντες σε αυτά.

Στο Safety Support περιλαμβάνονται συστήματα όπως το Dual Sensor Brake Support, Dual Camera Brake Support, Radar Brake Support I & II, False Start Control, Lane Departure Warning, Lane Departure Prevention και Weaving Alert, τα οποία λειτουργούν προειδοποιητικά, αλλά και αν καταστεί απαραίτητο παρεμβαίνουν ενεργά, με σκοπό τη μείωση της πιθανότητας και την αποφυγή πιθανής σύγκρουσης.

Παράλληλα, στο γενικότερο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ασφαλείας ανήκουν και όλες εκείνες οι ήδη εφαρμοζόμενες αλλά και μελλοντικές τεχνολογίες, που σκοπό έχουν να αυξήσουν την ευκολία και την εμπιστοσύνη του οδηγού κατά τη διάρκεια της χρήσης του οχήματος, κάνοντας έτσι κάθε μετακίνηση περισσότερο ξέγνοιαστη και ευχάριστη. Τέτοια συστήματα είναι μεταξύ άλλων, το Adaptive Cruise Control, το High Beam Assist, το Head-Up Display και το Bird’s Eye View Monitoring Camera.

Το Safety Support εφαρμόζεται ήδη σε πολλά μοντέλα παραγωγής και αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση της μάρκας για ασφαλέστερες και τελικά περισσότερο fun to drive μετακινήσεις, τόσο εντός των αστικών τειχών, όσο και στις εκτός δρόμου αποδράσεις.

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου προγράμματος, από τα εκθέματα που παρουσίασε η Suzuki στο 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ειδική μνεία αξίζει στο e-Survivor, το οποίο αποτελεί την ενσάρκωση της οπτικής της μάρκας για τη μορφή των μελλοντικών SUV, μιας κατηγορίας που έχει χαρακτηριστεί από την παρουσία μοντέλων όπως το Samurai, Jimny και Vitara. Το e-Survivor Concept έχει χαρακτηριστικό για την εταιρεία σχεδιασμό, ελαφρύ αμάξωμα, αλλά και κλασικό πλαίσιο τύπου σκάλας, συνδυασμένα με σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλης αυτής της φιλοσοφίας του Safety Support είναι και το XBEE (cross-be), το οποίο παρουσιάστηκε και αυτό στο περίπτερο της Suzuki, καθώς είναι το αποτέλεσμα της πρώτης προσπάθειας της εταιρείας να συνδυάσει την τετρακίνηση με την ηλεκτροκίνηση και να αποτυπώσει τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς.

Παράλληλα με το 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το αγαπημένο παιδί της Suzuki, το Swift, βραβεύτηκε ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 από το Αutomotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan (RJC). Αυτό το βραβείο αποτελεί την 7η διάκριση της μάρκας συνολικά από τον συγκεκριμένο θεσμό εκ των οποίων οι 3 διακρίσεις είναι για το Swift.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δημήτριος Ε Ντούσικος

    Στο Suzuki vitara θα τοποθετηθεί ο μικρός tourbo κινητήρας;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει