Δύο πολύ σημαντικές πρεμιέρες φιλοξένησε η Chevrolet στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Πρόκειται για δύο κουπέ πρωτότυπα που δείχνουν πολύ κοντά στην παραγωγή και πιθανόν να ενδιαφέρουν πολύ και την ευρωπαϊκή αγορά με δεδομένες τις κόμπακτ διαστάσεις τους αλλά και τους μικρής χωρητικότητας κινητήρες τους.

Το πρώτο από αυτά τα μοντέλα «ακούει στο όνομα» Code 130R και διαθέτει αρκετά μυώδες αμάξωμα θυμίζοντας μια μικρή παραλλαγή της πληθωρικής Camaro, ενσωματώνοντας και αρκετά ρετρό στοιχεία. Κάτω από το καπό του φιλοξενεί ένα καινούριο μοτέρ 1,4 λίτρων με τούρμπο και μικρο-υβριδική τεχνολογία.

Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς του πίσω άξονα, ενώ το εσωτερικό του είναι αυστηρά 4θέσιο. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,3 μέτρα, το πλάτος του είναι 1,8 μέτρα και το μεταξόνιό του εκτείνεται σε 2,77 μέτρα.

Το δεύτερο καινούριο πρωτότυπο της Chevrolet φέρει την κωδική ονομασία Tru 140S και έχει σαφώς πιο φουτουριστικό αλλά και εξίσου δυναμικό design. Και αυτό χρησιμοποιεί τον καινούριο τούρμπο κινητήρα 1,4 λίτρων της GM, ενώ η κίνηση μεταδίδεται αυτή τη φορά στους τροχούς του εμπρός άξονα. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,5 μέτρα και το πλάτος εκτείνεται σε 2,74 μέτρα.

Kαι στις δύο περιπτώσεις, το μοτέρ αυτό αποδίδει 150 ίππους, ενώ οι τιμές των δύο αυτοκινήτων στις ΗΠΑ όταν μπουν στην παραγωγή θα είναι κοντά στα 20.000 δολάρια.

Πηγή: autotriti.gr