Η Nissan αποκάλυψε ότι το νέο Nissan LEAF θα είναι το πρώτο όχημα στην γκάμα της  που θα εφοδιάζεται με το ProPILOT Park. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, βοηθά τους οδηγούς να σταθμεύουν με αυτοματοποιημένο τρόπο στα επιλεγμένα σημεία στάθμευσης.

Το ProPILOT  Park έρχεται για να απελευθερώσει τους οδηγούς από ένα από τα πιο κουραστικά, και κατά καιρούς πιο απαιτητικά, καθήκοντα οδήγησης.  Με το συγκεκριμένο σύστημα, ενισχύεται η εμπιστοσύνη του οδηγού για ένα τέλειο παρκάρισμα.

Οι αισθητήρες και οι κάμερες στο νέο Nissan LEAF, καθοδηγούν αβίαστα το αυτοκίνητο σε παράλληλο, γωνιακό, εμπρόσθιο ή σε ευθεία  σημείο στάθμευσης,  βοηθώντας  τον οδηγό στην όλη διαδικασία. Ο οδηγός ενεργοποιεί την τεχνολογία σε τρία εύκολα βήματα, παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το όχημα και εφαρμόζει τα φρένα εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας ProPILOT αποτελεί μέρος του  Nissan Intelligent Mobility, του οράματος  της  μάρκας για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται,  κινούνται αλλά και θα  ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Σήμερα, το LEAF είναι το ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με περισσότερα από 270.000 πωληθέντα αυτοκίνητα.

Νίκος Τσάδαρης