Με ένα W12 μηχανικό σύνολο βενζίνης και με έναν V12 κινητήρα πετρελαίου, θα σταδιοδρομήσει γύρω στο 2015 το υπερπολυτελές SUV που ετοιμάζει η Bentley.

Στο Pebble Beach, ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley, κος Wolfgang Duerheimer, επιβεβαίωσε πως η βρετανική εταιρεία θα κατασκευάσει όντως ένα SUV. Πρόσφατα, μάλιστα, αντικατέστησε τον αρχιμηχανικό του κο. Ulrich Eichhorn με τον κο. Rolf Frech, ο οποίος είχε δουλέψει στην Porsche Cayenne.

O κ. Duerheimer είναι πολύ αισιόδοξος με την εμπορική πορεία του μοντέλου και δήλωσε: «Το 99% των κατόχων Bentley διαθέτουν και ένα SUV. Η ζήτηση είναι εκεί και μας περιμένει». Το αφεντικό της Bentley έσπευσε να συμπληρώσει: «Θα είμαστε οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουμε ένα 12κύλινδρο μοτέρ βενζίνης στα πολυτελή SUV».

Επιπλέον, στην Bentley θα δουλέψουν πάνω στο 6λιτρο V12 μοτέρ πετρελαίου του Audi Q7, προκειμένου να το τοποθετήσουν στο SUV τους.

Το μόνο που δεν μας αποκάλυψε με σαφήνεια ο κος Duerheimer είναι το πότε να περιμένουμε το Bentley SUV. Ωστόσο, υπολογίζοντας από ορισμένους σχετικούς «γρίφους» του, θα λανσαριστεί γύρω στο 2015.

Πηγή:autotriti.gr