Σχεδιασμένο στη Σαγκάη και κατασκευασμένο από ιταλούς μάστορες, το μνημειώδες Icona Vulcano είναι πράγματι μοναδικό στην κατηγορία του.

Το supercar φορά έναν V8 που αποδίδει 670 άλογα, τα οποία το στέλνουν από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Αν και η μαγεία κρύβεται στο υλικό της κατασκευής του: αμάξωμα εξολοκλήρου καμωμένο από τιτάνιο, που χρειάζεται περισσότερες από 1.000 ώρες για να σκαλιστεί στο χέρι.

Υπεύθυνος για την κατασκευή του είναι ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Claudio Lombardi, γι’ αυτό και μοιάζει σαν να παντρεύτηκε μια κλασική Ferrari ένα Viper.

Το θαυμαστό hypercar είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2013, αν και ανακοινώθηκε μόλις ότι είναι έτοιμο για παραγωγή, έχοντας μια σειρά από αλλαγές από το πρωτότυπο του 2013. Κι έτσι αντί για τα 1.000 άλογα με τα οποία ντεμπούταρε, πλέον φορά τον V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων της Corvette ZR1, που του χαρίζει τελική στα 354 χλμ/ώρα. Η μηχανή μπορεί βέβαια να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1.000 άλογα, ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστή, αν και γι’ αυτό θα χρειαστούν δραστικές τροποποιήσεις στο σασί του.

Όσο για την παραγωγή του, αναμένεται να είναι σπανιότερη και από σπάνια ακόμη, με την ολοκαίνουρια εκδοχή του να παρουσιάζεται πάντως στο Μοντερέι της Καλιφόρνια στις 16 Αυγούστου. Δεν τα κατάφεραν και άσχημα οι Κινέζοι!

iccnavvulcoc3 iccnavvulcoc2 iccnavvulcoc1 iccnavvulcoc5 iccnavvulcoc4 iccnavvulcoc6 iccnavvulcoc9 iccnavvulcoc7 iccnavvulcoc8 iccnavvulcoc10