Το εξεζητημένο KTM X-Bow απέκτησε μια πιο ενισχυμένη έκδοση με τον κωδικό «R». Με σχεδόν 300 ίππους κάτω από το καπό και 400 Nm ροπής, αυτό το δημιούργημα είναι ικανό για μεγαλύτερες οδηγικές συγκινήσεις γεγονός στο οποίο συμβάλλουν και οι ενισχύσεις στο αμάξωμα.

Η περισσότερη δύναμη διαχειρίζεται με χαμηλότερο κέντρο βάρους, πιο σφιχτή ανάρτηση και μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία. Η περισσότερη δύναμη διαχειρίζεται με χαμηλότερο κέντρο βάρους, πιο σφιχτή ανάρτηση και μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία

Φαίνεται ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση ακόμα και όταν το δημιούργημα έχει πιάσει «ταβάνι» με το καλημέρα σας. Έτσι, φαίνεται, ότι έχει συμβεί με τη νέα, ακόμα πιο ειδική έκδοση του, έτσι κι αλλιώς, «ειδικού» KTM X-Bow. Επί του προκειμένου, πρόκειται για το X-Bow με τον κωδικό «R» το οποίο είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα Audi, τον γνωστό 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο TFSI, που, για την περίσταση, αποδίδει 295 ίππους και 400 Nm ροπής. Αυτή η απόδοση είναι αποτέλεσμα του μεγαλύτερου υπερσυμπιεστή, των μπεκ ψεκασμού υψηλών επιδόσεων και της νέας ηλεκτρονικής διαχείρισης, καθιστώντας τη νέα έκδοση του X-Bow πιο ισχυρή από την «απλή» κατά 58 ίππους.

Προκειμένου να «δαμάσουν» την περίσσεια δύναμη, οι μηχανικοί προσάρμοσαν μία νέα δοκό που είναι απευθείας προσαρτημένη στο ανθρακονημάτινο πλαίσιο. Αυτό επιτρέπει στο X-Bow R να έχει σημαντικά βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία και, ως εκ τούτου, καλύτερα κρατήματα. Επίσης, το κέντρο βάρους έχει κατέβει κατά 15 χλστ. και η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί με πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ. Η τιμή του νέου δημιουργήματος στο εξωτερικό είναι κάτι λιγότερο από 60.000 ευρώ προ φόρων. Αν κάνετε τις προσθέσεις το αποτέλεσμα μπορεί και να τριπλασιαστεί.

Πηγή: autotriti.gr