Η μεταφορά του κατοικίδιου του οποίου είμαστε κάτοχοι δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες που θα κάνουν αυτές τις μετακινήσεις ασφαλέστερες τόσο για εμάς, όσο και για τους μικρούς μας φίλους.

Πριν ξεκινήσουμε για οποιοδήποτε ταξίδι είναι απαραίτητο να επισκεφθούμε τον κτηνίατρο, για να εξετάσει το ζώο και να ενημερώσει το βιβλιάριο υγείας του (κυρίως για σκύλους ή γάτες). Καλό είναι να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να σας γράψει ή να σας να προμηθεύσει με κάποιο φάρμακο σε περίπτωση που ο τετράποδος φίλος σας πέσει θύμα φόλας στον τόπο διαμονής του ταξιδιού σας.

Εάν το κατοικίδιο είναι δύστροπο και νευρικό, είναι προτιμότερο να ταξιδέψει μέσα σε κλουβί μεταφοράς. Επειδή η κατάσταση εγκλεισμού σε κλουβί δεν είναι ευχάριστη στα περισσότερα ζώα, αρκετές μέρες πριν, τοποθετήστε το κλουβί ανοιχτό μέσα στο σπίτι ώστε να το μυρίσει να το επεξεργαστεί και να καταλάβει ότι το κουτί αυτό είναι για καλό του. Τα δύσκολα και ευαίσθητα ζώα τα ταΐζουμε ελαφρά πριν από το ταξίδι, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του ζώου καθώς και τη δική μας.

Πάντα πριν τοποθετήσουμε τον ταξιδιώτη μέσα στο κλουβί μεταφοράς πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι έχει αφοδεύσει. Το κλουβί μεταφοράς πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών: να αερίζεται σωστά, να είναι ευρύχωρο ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ζώου, να υπάρχει η δυνατότητα ο ταξιδιώτης να σταθεί όρθιος και όταν είναι καθιστός να μπορεί να απλώσει το μπροστινά του πόδια.

Πηγή: autotriti.gr