Κάθε ανοιχτό αυτοκίνητο προσφέρει ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης αλλά υπάρχουν ορισμένα μικρά και απαραίτητα μυστικά που χρειάζεται να γνωρίζει ο καθένας μας ώστε να κάνει ακόμα πιο ευχάριστη τη μετακίνησή του με αυτά και να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις.

Σου βάζω το καπέλο…

Απαραίτητο gadget για κάθε κάτοχο ανοιχτού αυτοκινήτου πρέπει να είναι το καπέλο. Το φοράμε πάντα όταν η οροφή είναι ανοιχτή αφού μας προστατεύει από τον ήλιο και δεν… ζαλίζεται το κεφάλι μας. Bέβαια καλό θα ήταν η οροφή να μην ανοίγει τις πρωινές ώρες αφού ο ήλιος είναι καυτός με αποτέλεσμα ακόμα και αν φοράμε καπέλο να μην έχουμε την απαραίτητη προστασία. Επιπλέον απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού για τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος και γυαλιών ηλίου.

Δροσίστε το χώρο…

…Mε τη χρήση του κλιματιστικού. Θα ξεκουράσει τους επιβάτες και θα κάνει την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό πιο ευχάριστη ειδικά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ήλιος καίει το κορμί μας.

Τα περάσαμε όμορφα…

Κάθε βόλτα με ανοιχτό αυτοκίνητο είναι ευχάριστη και διασκεδαστική. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι και η πρόληψη έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν καθόμαστε ποτέ όρθιοι στο όχημα αφού σε περίπτωση φρεναρίσματος μπορεί οι πίσω επιβάτες να αγκαλιάσουν τους μπροστά -στην καλύτερη περίπτωση- ή να βρεθούν εκτός οχήματος.

Φορτώστε σωστά

Φροντίστε πάντα οι αποσκευές σας να βρίσκονται σωστά τοποθετημένες στο χώρο αποσκευών και να μην προεξέχουν από αυτόν ή να βρίσκονται τοποθετημένες πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων.

Προσοχή! Έχετε πάντα τα πράγματά σας φυλαγμένα μέσα στο όχημα -ειδικά όταν η οροφή είναι ανοιχτή- αφού μπορεί κάποιος με μια πολύ απλή κίνηση να σας κλέψει και να μην προλάβετε να αντιδράσετε.

Πηγή: autotriti.gr