Τρεις δεκαετίες πέρασαν από την εμφάνιση του Kit στις μικρές μας οθόνες κι οι κατασκευαστές αξεσουάρ αυτοκινήτων ακόμη δεν έχουν ενσωματώσει τις δυνατότητές του στα μπρελόκ των κλειδιών μας.

Αντ’ αυτών, έχουν εφεύρει πολλά χρήσιμα ή λιγότερο χρήσιμα αξεσουάρ για το εσωτερικό του δημοφιλέστερου οχήματος, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν αυτό το… κάτι παραπάνω που πρέπει να έχει, επί παραδείγματι, μια Bentley ή μια Rolls Royce. Σε άλλες πάλι, αντιπροσωπεύουν απλώς την φαντασία του σχεδιαστή τους -που οργιάζει.

Πάρτε μια γεύση…

Αστεράκια στην οροφή: Ας πούμε ότι πληρώνατε περί τα 400.000 ευρώ για να αποκτήσετε τη νέα Rolls-Royce Phantom Coupe. Δεν θα απαιτούσατε τουλάχιστον το καλύτερο στον εξοπλισμό; Οι άνθρωποι της Rolls Royce πήγαν την απαίτηση αυτή ένα βήμα παραπέρα, στολίζοντας την οροφή του αυτοκινήτου με 1.600 λαμπάκια LED οπτικών ινών, τα οποία θυμίζουν τα αστεράκια που είχατε στο ταβάνι του παιδικού δωματίου σας. Αν δεν εντυπωσιαστήκατε ήδη, να προσθέσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσετε την φωτεινότητά τους, ανάλογα με την διάθεση της στιγμής.

Sirius Backseat TV: Πραγματικό χρήσιμο για όσους ταξιδεύουν με παιδιά στο πίσω κάθισμα, το Sirius που περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του Dodge Grand Caravan εγγυάται… ήσυχα ταξίδια, υπό τους ήχους των εκπομπών του Disney Channel, του Cartoon Network και του Nickelodeon. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου σας είναι ενήλικες, καθώς τα προγράμματα περιορίζονται στις προαναφερθείσες επιλογές.

Ηχοσύστημα Naim: Πόσο πιθανό είναι να χρειαστείτε ένα ηχοσύστημα που αγγίζει τα 1.100 watt, με ενισχυτή 13,2 καναλιών, έντεκα ηχεία και δύο subwoofers; Αν ρωτήσετε τους κατασκευαστές της Bentley Azure, πολύ. Το Naim είναι μέχρι στιγμής το πιο ισχυρό ηχοσύστημα που έχει συμπεριληφθεί ποτέ σε στάνταρ εξοπλισμό αυτοκινήτου.

Communicator με αισθητήρα καρδιακών παλμών: Βγαλμένο από την φαντασία σεναριογράφου ταινιών τρόμου, το Communicator που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Volvo S80, διαθέτει ενσωματωμένο έναν αισθητήρα καρδιακών παλμών (!) ούτως ώστε να σας ειδοποιεί αν κάποιος έχει μπει στο αυτοκίνητό σας κατά την απουσία σας, έχει καθίσει αναπαυτικά και περιμένει να σας σκοτώσει (;). Η επόμενη έκδοση θα διαθέτει αισθητήρα αύρας, ούτως ώστε να αντιλαμβάνεται και τα φαντάσματα.

Airscarf: Ενσωματωμένο στα μαξιλάρια των καθισμάτων της Mercedes SLK, το Airscarf βασικά φυσά ζεστό αέρα στον σβέρκο σας τις κρύες μέρες, δημιουργώντας… αυτό που λέει το όνομά του, ένα κασκόλ από αέρα. Μετά τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι, μία ακόμη συσκευή θέρμανσης του αυτοκινήτου –η οποία μάλιστα ζεσταίνει το σημείο του σώματος που μεταδίδει λιγότερο την ζέστη στο υπόλοιπο– ήταν κάτι παραπάνω από περιττή.

Τοστιέρα αυτοκινήτου: Πεινάσατε καθώς οδηγούσατε; Κανένα πρόβλημα. Η τοστιέρα αυτοκινήτου αναλαμβάνει να ψήσει το σάντουιτς σας, με το πάτημα ενός κουμπιού. Προσαρμόζεται εύκολα στον αναπτήρα του αυτοκινήτου σας, διαθέτει αντικολλητικές επιφάνειες και μεγάλο καλώδιο για να την τοποθετείτε ακόμη και στο πίσω κάθισμα. Κοστίζει μόλις 22 δολάρια, και δεν είναι καν προϊόν του Αμάν Teleshopping –μπορείτε να την παραγγείλετε online από εδώ.

Drivemocion: Θέλετε να ζητήσετε συγνώμη, να ευχαριστήσετε κάποιον που σας άφησε να περάσετε, ή ακόμα και να βρίσετε –ευγενικά– το όχημα πίσω σας, γιατί σας ενοχλεί; Το Drivemocion ανάβει κόκκινη φωτεινή ένδειξη LED με smileys ή λόγια στο πίσω παρμπρίζ σας, με το πάτημα ενός κουμπιού, εκφράζοντας για εσάς τα συναισθήματά σας στον οδηγό του οχήματος που ακολουθεί.

Πηγή: in2life.gr