Ολοκληρώθηκε το shakedown του Ράλι Πορτογαλίας, τρίτου γύρου του WRC, με τα Citroen DS3 WRC να πραγματοποιούν τους δύο κορυφαίους χρόνους και με τον Sebastien Ogier να σημειώνει τον καλύτερο όλων. Το γεγονός ότι την Πέμπτη 24 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 15:30 μμ τα πληρώματα θα δώσουν μία και μοναδική παράσταση στο κέντρο της Λισσαβόνας με τη μορφή σούπερ ειδικής, είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί το προκαθορισμένο πριν από την έναρξη του αγώνα, shakedown. Σε μία διαδρομή κοντά στα 4 χιλιόμετρα, λίγο έξω από το Faro, τα πληρώματα πήραν μία πρώτη γεύση για το τι θα συναντήσουν στις ειδικές διαδρομές της Πορτογαλίας. Οι συνθήκες ήταν καλές, με τον καιρό να παραμένει αίθριος, γεγονός που προβλημάτισε περισσότερο όσους εκκινούν στις πρώτες θέσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα τελευταία δελτία καιρού, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος την πρώτη ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι και πάλι η σειρά εκκίνησης θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Παρόλα αυτά, το shakedown του αγώνα στιγματίστηκε από την έξοδο του Κen Block, η οποία μάλιστα ήταν αρκετά σφοδρή με αποτέλεσμα ο αυτός και ο συνοδηγός του Alex Guselmino να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιος τραυματισμός και απλά για προληπτικούς λόγους. Όμως, όπως όλα δείχνουν αυτό ίσως και να στοιχίσει στο πλήρωμα τη συμμετοχή του στον αγώνα, αφού δύσκολα θα προλάβει να επισκευαστεί το Ford Fiesta, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμα και στην περίπτωση που οι μηχανικοί της Ford κάνουν θαύματα, κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Sebastien Ogier έκανε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, αλλά μόλις ένα εκατοστό καλύτερο από τον ομόσταυλο του Sebastien Loeb. Ο Latvala κινήθηκε σε αντίστοιχο ρυθμό, ενώ κοντά βρέθηκαν και ο Petter Solberg, Mads Ostberg. Αρκετά πίσω από την κορυφή βρίσκεται ο Mikko Hirvonen, που ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον κορυφαίο χρόνο της ημέρας. Μάλιστα, ο Φινλανδός δεν έκρυψε τον προβληματισμό για κάποιες ειδικές, οι οποίες έχουν «σκαφτεί» ήδη από τις αναγωρίσεις, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του ανοίγοντας το δρόμο για τους υπολοίπους. Παράλληλα, ο Hirvonen αποκάλυψε ότι είχε μία έξοδο κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης με το Ford Fiesta, από την οποία μάλιστα θεωρεί ότι στάθηκε τυχερός, αφού θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμα ένα αυτοκίνητο δοκιμών στην ομάδα του, μετά από τα δύο που έχει ήδη καταστρέψει ο ομόσταυλος του Jari Matti Latvala._Π.Τ.

1. Ogier – Ingrassia (Citroen DS3 WRC) 3:08,5
2. Loeb – Elena (Citroen DS3 WRC) 3:08,6
3. Latvala – Anttila (Ford Fiesta RS WRC) 3:08,8
4. P. Solberg – Patterson (Citroen DS3 WRC) 3:09,2
5. Ostberg – Andersson (Ford Fiesta RS WRC) 3:09,6
6. Hirvonen – Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) 3:10,8
7. H. Solberg – Minor (Ford Fiesta RS WRC) 3:13,4
8. Wilson – Martin (Ford Fiesta RS WRC) 3:14,8
9. Raikkonen – Lindstrom (Citroen DS3 WRC) 3:15,1
10. Villagra – Diaz (Ford Fiesta RS WRC) 3:15,6

Πηγή: 4troxoi.gr