Για 10η συνεχόμενη χρονιά, η Hyundai βραβεύεται με τα iF Design Awards, αυτή τη φορά για το Ioniq 5 N και το ολοκαίνουριο Santa Fe στην κατηγορία «Product» και το πρωτότυπο όχημα Santa Fe XRT στην κατηγορία «Professional Concepts». Η Κορεάτικη εταιρεία κατέκτησε επίσης πολλά ακόμη iF Design Awards σε διάφορες κατηγορίες.

Μεταξύ των νικητών, το Ioniq 5 N αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων (EVs) εστιασμένη στον οδηγό μέσω νέων τεχνολογιών και υψηλών δυνατοτήτων εντός πίστας, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Hyundai N. Συνδυάζει την τυπική Electric Global Modular Platform (E-GMP) του Ioniq 5 με τις τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού της μάρκας N και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της μάρκας N από τα ηλεκτροκίνητα «Rolling Labs» για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεων των ηλεκτρικών (EV) οχημάτων.

Το Ioniq 5 N έχει διακριθεί ιδιαίτερα ως «πρωτοποριακό», «game- changer» και «σημείο αναφοράς» για ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων, ενώ κατέκτησε επίσης το βραβείο του Top Gear «Car of the Year» για το 2024.

Βραβείο επίσης κατέκτησε και η 5η γενιά του Hyundai Santa Fe, του μεσαίου μεγέθους SUV με μεγάλο χώρο διαβίωσης χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο του και το μεγαλύτερο άνοιγμα της πίσω πόρτας. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο επιτρέπει επίσης στο νέο μοντέλο να προσφέρει βελτιωμένα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων.

Διάκριση και για το Santa Fe XRT Concept, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών. Το XRT Concept μπορεί να χειριστεί δύσκολα εδάφη με σιγουριά και ευκολία, προσφέροντας ευέλικτη χρησιμότητα για ποικίλους τρόπους ζωής σε εξωτερικούς χώρους.

Τα iF Design Awards βράβευσαν την Hyundai Motor και σε πολλές άλλες κατηγορίες, όπως N Mode: Infotainment System for High-Performance (User Interface), HMGICS Safety Management Robot (Professional Concept), HMG Driving Experience Center και FIFA Museum presented by Hyundai (Interior Architecture). Η πρώτη εκστρατεία κληρονομιάς της εταιρείας, Hyundai Heritage: Pony Exhibition, και σχετικές πρωτοβουλίες τιμήθηκαν επίσης στην κατηγορία Επικοινωνία.

iF Design Awards

Τα iF Design Awards ιδρύθηκαν το 1954 από την iF International Forum Design GmbH στο Ανόβερο, έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς σχεδίασης στον κόσμο.

Κάθε χρόνο εξετάζονται περίπου 10.800 σχέδια από 72 κράτη για τα βραβεία, τα οποία τιμούν και αναδεικνύουν νικητές σε 81 κατηγορίες σε εννέα κλάδους: Product, Communication, Packaging, Service Design, Architecture, Interior Architecture, User Experience (UX), UserInterface (UI) και Professional Concepts.

Για να κατακτήσεις ένα iF Design Awards απαιτείται η διεξαγωγή μιας αυστηρής διαδικασίας επιλογής που αποτελείται από δύο στάδια, η οποία κρίνεται από διάσημους ειδικούς σχεδιαστές, υποδηλώνοντας τη σύγχρονη συνάφεια και το παγκόσμιο αντίκτυπο ενός σχεδίου.