Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κερδίζει χρόνο για το πώς θα εκδικηθεί τον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν για την ανταρσία του τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

«Θαρρώ ότι ο Πούτιν είναι κάποιος που πιστεύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο. Συνεπώς, θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει την κατάσταση στο βαθμό που μπορεί», είπε ο Μπερνς μιλώντας σε ένα φόρουμ για θέματα ασφαλείας στο Άσπεν στο Κολοράντο.

«Αλλά και πάλι, από την εμπειρία μου, ο Πούτιν είναι ο απόλυτος κήρυκας της εκδίκησης, οπότε θα εκπλαγώ αν ο Πριγκόζιν αποφύγει περαιτέρω αντίποινα για όσα έκανε», ανέφερε.

Νωρίτερα τον Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε αστειευόμενος ότι ο Πριγκόζιν ίσως θα πρέπει να προσέχει τυχόν απόπειρες δηλητηρίασης από τον Πούτιν. «Αν ήμουν στη θέση του θα πρόσεχα τι έτρωγα», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και ο Μπενς από την πλευρά του ανέφερε: «Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, δεν θα απέλυα τον δοκιμαστή φαγητού μου».

Ο ίδιος παράλληλα επιβεβαίωσε παλαιότερες αναφορές ότι η CIA είχε όντως εκ των προτέρων γνώση για την ανταρσία του Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου που έληξε σε λιγότερο από 24 ώρες με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξαντρ Λουκασένκο.