Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας βομβάρδισε στρατόπεδα της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί μισθοφόροι που μάχονται στην Ουκρανία.

«Κήρυξη πολέμου κατά του υπουργείου Άμυνας: Το συμβούλιο της Wagner πήρε μια απόφαση. Το κακό που έφερε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει να σταματήσει. Αψήφησαν τις ζωές των στρατιωτών. Ξέχασαν τη λέξη “Δικαιοσύνη” και θα τους το επιστρέψουμε. Αυτοί, που κατέστρεψαν σήμερα τους ανθρώπους μας, που κατέστρεψαν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες ζωές Ρώσων στρατιωτών θα τιμωρηθούν», ανέφερε σε μήνυμα του.

«Απαιτώ: Καμία αντίσταση. Όποιος προσπαθήσει να αντισταθεί, θα θεωρηθεί κίνδυνος και θα εξοντωθεί άμεσα αν βρεθεί στον δρόμο μας. Όπως και κάθε αεροπλάνο που θα δούμε πάνω από τα κεφάλια μας», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ανέφερε πως «πραγματοποίησαν πλήγματα, επιθέσεις με πυραύλους, στα στρατόπεδά μας. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαχητών μας σκοτώθηκε»

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τα παραπάνω, με βάση τα ρωσικά πρακτορεία, αναφέροντας ότι δεν έχει αλλάξει η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας.

«Μηνύματα και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Πριγκόζιν σχετικά με υποτιθέμενα “πλήγματα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στα μετόπισθεν της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν μια προβοκάτσια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.