Εκτελέστηκε κατηγορούμενος για κατασκοπεία

Σήμερα το πρωί δια απαγχονισμού...


ΚΟΣΜΟΣ
7:28
28/12/2010
Εκτελέστηκε κατηγορούμενος για κατασκοπεία
loading

Ο Ιρανός Αλί Ακμπάρ Σιαντάτ, που είχε κριθεί ένοχος για κατασκοπεία υπέρ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, της Μοσάντ, εκτελέστηκε σήμερα το πρωί δια απαγχονισμού στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna  επικαλούμενο τη γενική εισαγγελία της πόλης.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, ο Σιαντάτ διατηρούσε επαφές με τις ισραηλινές υπηρεσίες επί έξι χρόνια. Συνελήφθη το 2008 ενώ επιχειρούσε να διαφύγει από τη χώρα μαζί με τη σύζυγό του. Σύμφωνα πάντα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Σιαντάτ «ομολόγησε ότι έδωσε πληροφορίες για τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας στον εχθρό» και έλαβε ως ανταμοιβή 60.000 δολάρια. Το 2007 μάλιστα «παρέλαβε εξοπλισμό και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή» για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του ως κατάσκοπος.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως οι επαφές του με τους Ισραηλινούς έγιναν στην Τουρκία, την Ταϊλάνδη και την Ολλανδία, συνήθως σε ξενοδοχεία και πως όταν συνελήφθη είχε πάνω του 29 σελίδες «απόρρητων εγγράφων».

Την Κυριακή ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι άλλος ένας κατάσκοπος του «σιωνιστικού καθεστώτος» καταδικάστηκε σε θάνατο ενώ υποστήριξε ότι εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις κατασκοπείας υπέρ του Ισράηλ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει