Οι Times σε δημοσίευμα τους αναφέρουν ότι η Ουκρανία αναμένεται να παραλάβει βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει κατά της Κριμαίας, που χρησιμεύει ως βάση ανεφοδιασμού των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με τους thetimes.co.uk, η Βρετανία ενδέχεται να δώσει πυραύλους Harpoon, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 150 μίλια και κοστίζουν περίπου 1,2 εκατομμύρια λίρες. Ταυτόχρονα, φέρεται να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και για πυραύλους κρουζ Storm Shadow με βεληνεκές περίπου 250 μίλια και κόστος 2,2 εκατομμυρίων λιρών.

Η συγκεκριμένη είδηση βγαίνει στη δημοσιότητα, τη στιγμή που αυξάνονται οι ανησυχίες στην Ουκρανία για ενδεχόμενη μεγάλη ρωσική αντεπίθεση. Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι στα σύνορα υπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς συγκεντρώνονται ρωσικά στρατεύματα.

Επίσης, δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για τυχόν αντεπίθεση της Ρωσίας, όμως μέχρι στιγμής, κανείς δεν γνωρίζει το πότε. Ορισμένοι αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει μέσα στον μήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη του πολέμου. Αντιθέτως, άλλοι θεωρούν πως μπορεί να σημειωθεί εφόσον λιώσουν όλα τα χιόνια και εξαλειφθεί ο κίνδυνος να κολλήσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα.