Ο πρόσφατος επίσημος απολογισμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από τους φονικούς σεισμούς έχει ανέβει σε 9.500 προκαλώντας παγκόσμια θλίψη. Στην Τουρκία από τα χαλάσματα έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Σύμφωνα με την οργάνωση Λευκά Κράνη «εκατοντάδες οικογένειες παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, περισσότερες από 50 ώρες μετά τον σεισμό». Το Tweet ήταν από νωρίτερη καταγραφή των νεκρών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Συρίας οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.054.

Συγκλονιστικά είναι την ίδια ώρα τα βίντεο με τις διασώσεις μετά από δεκάδες ώρες που άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Το πρωί της Τετάρτης διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό μετά από 53 ώρες ένα παιδί που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του σπιτιού του στην Σανλιούρφα της Τουρκίας.

Ακολουθούν συγκλονιστικά βίντεο με διασώσεις από τα ερείπια..