Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η πρόβλεψη ενός Ολλανδού αυτοαποκαλούμενου ερευνητή, ο οποίος στις 3 Φεβρουαρίου είχε προειδοποιήσει για μεγάλο σεισμό «περίπου 7,5 Ρίχτερ» στην περιοχή που σήμερα δοκιμάζεται από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ με τραγικό απολογισμό χιλιάδων θυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Frank Hoogerbeets είχε γράψει στο Twitter, 72 ώρες πριν τον φονικό σεισμό, «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

Ο Hoogerbeets επιβεβαιώθηκε και επανήλθε σήμερα με νέα ανάρτηση: «Συμπαραστέκομαι με όλη μου την καρδιά σε όλους όσοι επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Όπως είχα πει νωρίτερα, αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε σε αυτή την περιοχή, όπως έγινε τα έτη 115 και 526. Πριν από αυτούς τους σεισμούς προηγείται πάντα κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως είχαμε στις 4-5 Φεβρουαρίου».

Το βιογραφικό του Hoogerbeets στο Twitter αναφέρει ότι είναι ερευνητής στο Solar System Geometry Survey, το οποίο φέρεται να είναι ινστιτούτο έρευνας «για την παρακολούθηση της γεωμετρίας μεταξύ των ουράνιων σωμάτων που σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.