Σύντομη φαίνεται πώς ήταν η 36ωρη κατάπαυση του πυρός που διέταξε μονομερώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν , καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο ανταλλαγές πυρών στην ανατολική Ουκρανία. Δημοσιογράφοι του AFP άκουσαν τόσο εξερχόμενα όσο και εισερχόμενα πυρά στην πόλη Μπαχμούτ, στην πρώτη γραμμή του μετώπου, μετά την ώρα που υποτίθεται ότι θα άρχιζε η ρωσική κατάπαυση του πυρός.

Οι δυνάμεις της Μόσχας έπληξαν επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Κραματόρσκ στα ανατολικά, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας.

«Οι κατακτητές χτύπησαν την πόλη με πυραύλους δύο φορές», ανέφερε ο Κίριλο Τιμοσένκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι χτυπήθηκε ένα κτίριο κατοικιών, αλλά δεν υπάρχουν θύματα.

Η εντολή του Πούτιν να σταματήσουν οι μάχες κατά τη διάρκεια των Ορθόδοξων Χριστουγέννων ήρθε, αφού η Μόσχα υπέστη τις χειρότερες αναφερόμενες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στον πόλεμο και καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεσμεύτηκαν να στείλουν τεθωρακισμένα οχήματα και μια δεύτερη συστοιχία αεράμυνας Patriot για να βοηθήσουν το Κίεβο.