Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες Τετάρτη (28/12) αργά το βράδυ νέο κύμα επιθέσεων με τα λεγόμενα UAVs καμικάζι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Στο στόχαστρο μπήκαν θέσεις σε νότιους και σε ανατολικούς τομείς της χώρας, ανέφερε η νότια διοίκηση της αντιαεροπορικής άμυνας μέσω Facebook.

Πέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην περιοχή Ντνίπρο, ανέφερε και πρόσθεσε «ας διατηρήσουμε εορταστική διάθεση».

Κατά την ίδια πηγή, αρκετά UAVs θεάθηκαν στις περιφέρειες Ντόνετσκ, Ζαπορίζια και Χάρκοβο, καθώς και προς την κατεύθυνση της Οδησσού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του Χαρκόβου, Ιχόρ Τερέχοφ, τόνισε πως αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση στην πόλη το τελευταίο 24ωρο. Ανέφερε πως για την ώρα δεν υπήρχαν θύματα. Αντίθετα, τρεις ήταν οι τραυματίες σε επίθεση στη Χερσώνα, ανάμεσά τους κι ένα παιδί 14 ετών, σύμφωνα με τον Κιρίλο Τιμοσένκο, συνεργάτη του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σούμι, Ντμίτρο Ζιβίτσκι, υποστήριξε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν με βαρύ πυροβολικό και όλμους σε πέντε κοινότητες της περιφέρειάς του που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Ο ίδιος ανέφερε πως δεν υπήρξαν θύματα.