Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε νέα έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να επιβάλουν νέες κυρώσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς θεωρεί ότι είναι το «μόνο μέτρο που αντιλαμβάνεται» ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε περίπου 10 λεπτά μέσω βιντεοκλήσης στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες και κάλεσε τους Ευρωπαίους να παραμείνουν ενωμένοι καθώς και να προχωρήσουν σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, σημείωσε ότι μεταξύ του πέμπτου και του έκτου πακέτου κυρώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά παιδιά, ενώ υπογράμμισε ότι ο δρόμος των κυρώσεων είναι ο μόνος που καταλαβαίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται, ότι λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα ενημερώσει και για την τουρκική προκλητικότητα, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να ζητήσει αναγνώριση του Ψευδοκράτους, ως αντίβαρο για να επιτρέψει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.