Ο δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Ρωσίας, καθώς ως ιδιοκτήτης του εργοστασίου Azovstal της Μαριούπολης, θεωρεί ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για τις καταστροφές που έπαθε η μονάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Αχμέτοφ θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας και μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο mrpl.city, ανέφερε ότι «θα καταθέσουμε οριστικά αγωγή κατά της Ρωσίας και θα ζητήσουμε τις δέουσες αποζημιώσεις για όλες τις ζημίες και τις απώλειες των επιχειρήσεων».

Azovstal
Δορυφορική εικόνα από την πολιορκία του Azovstal

Επίσης, ερωτηθείς πόσα χρήματα έχει χάσει η Metinvest από τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε Azovstal και στη μονάδα μονάδα χάλυβα και σιδήρου «Ιλίτς», ο Αχμέτοφ είπε ότι «το κόστος αντικατάστασης … λόγω της ρωσικής επιθετικότητας κυμαίνεται από 17 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τελικό ποσό θα καθοριστεί στην αγωγή που θα κατατεθεί κατά της Ρωσίας».

Ακόμη, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ, ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος είχε ήδη δει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία να συντρίβεται πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, λόγω των μαχών στα ανατολικά της Ουκρανίας που γίνονταν επί οκτώ χρόνια, αφού οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν τμήματα του εδάφους εκεί.