Η μισθοφορική ομάδα Wagner είναι ο ιδιωτικός στρατός του Βλαντιμίρ Πούτιν που συγκροτήθηκε για να πολεμήσει στη Συρία υπέρ του Άσαντ, ενώ από τον Φεβρουάριο δραστηριοποιείται στο πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ φέρεται να έλαβε και εντολή για την δολοφονία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όμως μέχρι στιγμής, η Ρωσία αρνείται την ύπαρξη της.

Παρόλα αυτά, ο πρώην διοικητής της, Μαράτ Γκαμπιντούλιν, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στη «Liberation» και πέρα από την παραδοχή για την ύπαρξη της οργάνωσης, διευκρίνισε ότι η Wagner πολεμάει στην Ουκρανία κι ας αρνείται «ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου την ύπαρξη της», παρά τα στοιχεία που υπάρχουν και έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει στην liberation.fr, από μικρός είχε όνειρο να κάνει καριέρα στο στρατό, ενώ ως έφηβος λάτρευε τις σοβιετικές ταινίες δράσης. Έτσι, μπήκε στην Wagner, πιστεύοντας ότι «μάχεται για έναν ευγενή σκοπό» και απέκτησε την κωδική ονομασία «M-0346».

Μάλιστα, αποκαλούσε τον εαυτό του «Ded», που στα ρωσικά σημαίνει «παππούς», επειδή στα 49 του, ήταν ένας από τους παλαιότερους μισθοφόρους της οργάνωσης.

Κάποια στιγμή όμως, αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη ζωή του, χωρίς όμως τα μετανιώνει όσα έχει κάνει, γιατί «ο Μαράτ είναι στρατιώτης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αρχή της αφήγησης της ιστορίας του.