Η μισφοθορική ομάδα Wagner φέρεται να έλαβε προσωπική εντολή από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να μεταβεί στην Ουκρανία και να δολοφονήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail.co.uk, το οποίο επικαλείται πηγές από την ουκρανική πλευρά ο Ρώσος πρόεδρος «διέταξε προσωπικά άλλη μια επίθεση από έναν από τους πληρεξούσιους του».

Παράλληλα, τόνισε ότι «όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληξαν σε αποτυχία και στην εξάλειψη των μισθοφόρων Wagner από τις ουκρανικές δυνάμεις».

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από δώδεκα απόπειρες δολοφονίας του Ζελένσκι, τόσο από μέλη της Wagner, όσο και από ειδικές δυνάμεις Τσετσένων μαχητών. Μέχρι στιγμής όμως, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας έχει επιβεβαιώσει τρεις απόπειρες δολοφονίας.

Ρωσική λίστα με 24 ονόματα

Συνέντευξη Τύπου Ζελένσκι

Επίσης, οι πληροφορίες των ουκρανικών αρχών υποστηρίζουν ότι υπάρχει ρωσική λίστα με 24 ονόματα -μεταξύ της λίστας φέρεται να βρίσκεται και ο Ζελένσκι-, τα οποία «έχουν γίνει εμβληματικές φιγούρες στην πρώτη γραμμή», με στόχο να πέσουν θύματα δολοφονίας.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η ομάδα Wagner περιμένει από το Κρεμλίνο το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει επιχείρηση δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου, ενώ μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι πάνω από 400 Ρώσοι μισθοφόροι επιχειρούν στο Κίεβο.