Η Αλίνα Καμπάεβα που θεωρείται η επίσημη ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θέλει να της επιβάλει κυρώσεις, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το bloomberg.com, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής που προεδρεύει του ομίλου ΜΜΕ «National Media Group», θεωρείται «υπεύθυνη για την υποστήριξη ενεργειών που υπονομεύουν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σύμφωνα με ευρωπαϊκό έγγραφο που κατέχει το Bloomberg.

Ο Πούτιν και η Καμπάεβα μαζί σε επίσημη συνάντηση στη Μόσχα το 2004

Παρόλα αυτά, τονίζει ότι για να επιβληθούν κυρώσεις στη Καμπάεβα, θα πρέπει να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ένας σχετικός κατάλογος, που θα περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα στη Ρωσία.

Μάλιστα, φέρεται η ΕΕ να θέλει να επιβάλει κυρώσεις και στον Πατριάρχη Κύριλλο, λόγω της στάσης που έχει τηρήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Σημειώνεται, ότι η Αλίνα Καμπάεβα φέρεται να φυγαδεύτηκε σε σαλέ στην Ελβετία με τα παιδιά της, τα οποία εικάζεται πως τα έχει αποκτήσει με τον Πούτιν.