Στον στόλο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα εστιάζει σε ενημέρωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εξηγώντας πως «διατηρεί την επιχειρησιακή δυνατότητα να πλήξει παράκτιους και άλλους στόχους ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία παρότι έχασε το αποβατικό Saratov και το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva».

Περίπου είκοσι σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, βρίσκονται στη ζώνη επιχειρήσεων της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter την Πέμπτη (28/4).

«Το στενό του Βοσπόρου παραμένει κλειστό για όλα τα πολεμικά πλοία εκτός των τουρκικών, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει το Moskva, το καταδρομικό που έχασε», προσθέτει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Moskva είχε κυρίως ρόλο αντιαεροπορικής προστασίας της ναυτικής δύναμης που επιχειρεί στην περιοχή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το βρετανικό υπουργείου Άμυνας με ανεξάρτητο τρόπο.