Δύο Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και 28 είναι σε σοβαροί κατάσταση αφού τους δόθηκαν δηλητηριασμένα γλυκά από Ουκρανούς πολίτες, ισχυρίστηκε η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας. Οι στρατιώτες της 3ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων της Ρωσίας πέθαναν αμέσως μετά την κατανάλωση του φαγητού στο Ίζιουμ του Χάρκοβο, ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή της χώρας σε ανάρτησή της στο Facebook το Σάββατο 2/4.

Άλλοι 28 στρατιώτες νοσηλεύονται στην εντατική μετά τη δηλητηρίαση, ενώ περίπου 500 ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο υποφέροντας από βαριά δηλητηρίαση από αλκοόλ, σύμφωνα με την ανάρτηση. Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η Ρωσία γράφει τους στρατιώτες ως «απώλειες εκτός μάχης» στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει ο Independent η υπηρεσία ανέφερε στην ανάρτηση: «Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στους κατακτητές με όλα τα διαθέσιμα μέσα.» Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής Izium (περιοχή Χάρκοβο) «περιέθαλψαν» Ρώσους από την 3η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με δηλητηριασμένες πίτες.

🔥 Окупантів труять місцеві жителі та алкоголь▪️Українці чинять опір окупантам всіма доступними засобами. За наявною…

Posted by Головне управління розвідки Міністерства оборони України on Saturday, April 2, 2022

Οι Ρώσοι έφυγαν από το Τσέρνομπιλ λόγω υψηλών δόσεων ραδιενέργειας

«Ως αποτέλεσμα, δύο καταληψίες πέθαναν αμέσως, άλλοι 28 μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η τρέχουσα κατάστασή τους διευκρινίζεται. Περίπου 500 ακόμη στρατιώτες της 3ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται σε νοσοκομεία λόγω σοβαρής δηλητηρίασης από αλκοόλ άγνωστης προέλευσης».

Τα ρωσικά στρατεύματα παρέδωσαν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ πίσω στους Ουκρανούς και εγκατέλειψαν την Πέμπτη την βαριά μολυσμένη περιοχή, αφού οι στρατιώτες φέρονται να υπέστησαν δηλητηρίαση από ραδιενέργεια.

Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία

Η ουκρανική κρατική πυρηνική εταιρεία Energoatom δήλωσε ότι η αποχώρηση από το Τσερνόμπιλ έγινε αφού οι στρατιώτες έλαβαν «σημαντικές δόσεις» ραδιενέργειας από το σκάψιμο τάφρων στο δάσος στη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το κλειστό εργοστάσιο, αν και δεν έχει υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση για αυτό.

Η απόσυρση πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενων υποψιών ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί τη συζήτηση περί αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία ως κάλυψη, ενώ ανασυντάσσεται, ανεφοδιάζει τις δυνάμεις του και τις αναδιατάσσει για μια ενισχυμένη επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Μαζικοί τάφοι με αμάχους δεμένους και «τρύπες από σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους» έχουν βρεθεί σε περιοχές όπου τα ρωσικά στρατεύματα υποχωρούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας.