Σε πυρηνικά καταφύγια κρύβονται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, που πρόσφατα πυροδότησε φήμες για την κατάσταση της υγείας του, καθώς είχε «εξαφανιστεί» για σχεδόν δύο εβδομάδες, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 35η ημέρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έχει βρει καταφύγιο στο Σουργκούτ της Σιβηρίας ενώ ο Σοϊγκού στην Ούφα στα Ουράλια Όρη, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Κρίστο Γκρόζεφ, μέλος της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής ομάδας «Bellingcat», που επικαλείται δημοσίευμα της Daily Mail.

Η 31χρονη Ξένια Σοϊγκού επισκέφθηκε την Ούφα για τρεις ημέρες στις 22 Μαρτίου, εν μέσω φημών ότι ο πατέρας της έχει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του, πράγμα που ενισχύει τις φήμες ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κρύβεται στα Ουράλια Όρη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, οι πληροφορίες αυτές αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της χρήσης πυρηνικών όπλων την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Σοϊγκού είναι σε καταφύγιο. Οι κινήσεις του αεροσκάφους του δείχνουν πολύ συχνές πτήσεις προς την Ούφα και δεδομένου ότι εκεί υπάρχουν καταφύγια, είναι προφανές ότι βρίσκεται εκεί» αναφέρει ο Γκρόζεφ.

Όσο για τον Ρώσο πρόεδρο ο δημοσιογράφος λέει: «Το πιθανότερο είναι ότι βρίσκεται κάπου αλλού γιατί βλέπουμε άλλες πτήσεις, με κρατικά αεροσκάφη που κινούνται γύρω από το Σουργκούτ».