Ρωσική ρουκέτα έπληξε κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στο λιμάνι του Μικολάιβ στη Νότια Ουκρανία και συνολικά έχασαν την ζωή τους επτά άτομα από την έκρηξη, ενώ 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Όπως αναφέρει το Reuters, 18 από τους τραυματίες ανασύρθηκαν από τα ερείπια από τα σωστικά συνεργεία, τα οποία συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο, ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης σε ανάρτηση.

Μάλιστα, μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Vitaliy Kim, δείχνει μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του κτιρίου. Την Τρίτη, μάρτυρες του Reuters είδαν την καταστροφή από απόσταση και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνονται στο σημείο. Η περιοχή αποκλείστηκε. «Κατέστρεψαν το μισό κτίριο, μπήκαν στο γραφείο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το νέο πυραυλικό χτύπημα στη περιοχή, πιθανώς σημαίνει ότι η Ρωσία δεν πρόκειται σύντομα να εξαπολύσει χερσαία επίθεση.

Με βάση τις ουκρανικές πληροφορίες, ο ρωσικός στρατός μέχρι στιγμής έχει επιτεθεί στα λιμάνια της Ουκρανίας, προσπαθώντας να αποκόψει την χώρα από τη Μαύρη Θάλασσα και να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο από τη Ρωσία προς την Κριμαία.