Μέσω social media ή και άλλων διαύλων από τα ΜΜΕ εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά δραματικά πλάνα που δείχνουν καθημερινές στιγμές από τη βαρβαρότητα του πολέμου στην Ουκρανία και πώς πραγματοποιούνται οι συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή. Το τελευταίο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που ένα ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα καταστράφηκε από Ουκρανούς στρατιώτες.

Το βίντεο δείχνει τα ουκρανικά στρατεύματα να ρίχνουν μια σειρά από πυροβολισμούς εναντίον του τανκ, το οποίο φέρει το περιβόητο σήμα «Ζ», στην πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, αφήνοντας τους Ρώσους στρατιώτες να σκύβουν πίσω του.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν μέσα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, όπου διακρίνονται Ουκρανοί στρατιώτες, που φέρεται να ανήκουν στο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ, να κοιτάζουν μια οθόνη βίντεο που δείχνει τους στόχους τους να τυλίγονται στις φλόγες. Τα στρατεύματα περιπολούσαν στους δρόμους της Μαριούπολης όταν ήρθαν σε επαφή με το ρωσικό τανκ.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι σύμφωνα με τη Daily Mail αναφέρονται ως «κυνηγοί τανκ», που βρίσκονταν μέσα στο στρατιωτικό όχημα και το οποίο είναι εξοπλισμένο με αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών, πολυβόλο και αντιαρματικούς πυραύλους, άνοιξαν πυρ εναντίον του ρωσικού τεθωρακισμένου οχήματος στο δρόμο.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Μαριούπολης – Δράμα με τους πρόσφυγες

Τα ουκρανικά στρατεύματα οδήγησαν γρήγορα κατά μήκος ενός άλλου δρόμου, πίσω από σπίτια, πριν έρθουν σε επαφή με ένα άλλο ρωσικό στρατιωτικό όχημα, το οποίο έφερε το σήμα «Ζ». Οι στρατιώτες κατάφεραν να εξαφανίσουν το άρμα, το οποίο εξερράγη καθώς τα στρατεύματα του Πούτιν έσκυβαν πίσω του, χρησιμοποιώντας έναν τηλεχειριζόμενο πύργο πυροβόλου.

Τα εισβάλλοντα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν εδώ και μέρες τη Μαριούπολη και άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ουκρανία, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.

Ο ανώτερος Ουκρανός προεδρικός αξιωματούχος Κιρίλο Τιμοσκένο κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Ρωσία ότι εμπόδισε μια αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας που στάλθηκε για να ανακουφίσει την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Οι άμαχοι έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς για περισσότερες από δύο εβδομάδες και έχουν μείνει χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου, λένε οι ουκρανικές αρχές.

Ωστόσο, τουλάχιστον 160 αυτοκίνητα έφυγαν από την πόλη τη Δευτέρα, στην πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια εκκένωσης των αμάχων σε ανθρωπιστικό διάδρομο μετά από πάνω από μια εβδομάδα προσπαθειών.