Η Μαριούπολη δέχεται επίθεση από αέρος, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή και όπως μεταδίδει το Reuters, έχουν πληγεί κτίρια κατοικιών. «Οι βόμβες χτυπούν σπίτια», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε διαδικτυακή ανάρτησή του.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ δήλωσε ακόμη πως ανθρωπιστικό κονβόι που προσπαθούσε να φθάσει στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω σήμερα λόγω των μαχών.

Η Ρωσία εμποδίζει σκοπίμως την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, επειδή δεν κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό της αυτή τη στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε, από την πλευρά του, ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξιι Αρεστόβιτς.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη είναι ψευδείς και ισοδυναμούν με «πληροφοριακή τρομοκρατία».

Πόλεμος στην Ουκρανία

«Πρόκειται για πληροφοριακή τρομοκρατία», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ιρίνα Βερεστσούκ είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν ότι η Μαριούπολη είναι μια από τις επτά πόλεις από τις οποίες ελπίζει η κυβέρνηση να απομακρύνει αμάχους που έχουν παγιδευτεί στην σύγκρουση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διάφορες προηγούμενες προσπάθειες να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος από την Μαριούπολη έχουν αποτύχει και ο κόσμος στην πόλη αυτή των άνω των 400.000 κατοίκων δεν έχει νερό ή ρεύμα για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Οι δύο πλευρές επιρρίπτουν την ευθύνη η μια στην άλλη για την κατάρρευση των συμφωνιών για τοπική κατάπαυση του πυρός, και γύρω από τη Μαριούπολη.