Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε νέες δηλώσεις το απόγευμα της Πέμπτης (3/3) για την εισβολή της Ρωσίας και ανέφερε πως δεν θα παραδοθεί ποτέ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αμυνθούμε. Εμείς είμαστε το σύνορο μεταξύ Ρωσίας και πολιτισμού. Προφανώς δεν έχω τίποτα εναντίον του λαού της Ρωσίας, αλλά πρέπει να βγουν στους δρόμους και να πουν στον Πούτιν να σταματήσει αυτή την κατάσταση.

Αν δεν ήμουν πρόεδρος θα ήμουν πολιτοφύλακας σήμερα. Θα ήμουν ή στην ανθρωπιστική βοήθεια ή θα πυροβολούσα όπου μου λέγανε. Το μόνο που δεν θα έκανα ποτέ θα ήταν να παραδώσω το όπλο και να παραδοθώ στην άλλη πλευρά.

Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι άλλο, υπερασπιζόμαστε τα σπίτια και το έδαφός μας. Θα μείνουμε όλοι μέχρι το τέλος. Είμαι ένας ζωντανός άνθρωπος και προφανώς θέλω να συνεχίσω να ζω. Δεν θα φοβηθώ να χάσω τη ζωή μου για την ελευθερία και τη ζωή των παιδιών μου. Νιώθω ότι δεν έχω το δικαίωμα να φοβάμαι ούτε να το λέω», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε επίσης ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Πούτιν.

«Έχω πολύ καλή σχέση με τον Ερντογάν»

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ζελένσκι ρωτήθηκε για τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας: «Έχω πολύ καλή σχέση. Βοήθησε όταν μας πούλησαν τα drones. Πολιτικά έχει κάνει προσπάθειες για να καταλάβει καλύτερα την κατάσταση ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός πρόεδρος και δεν έχω προβλήματα μαζί του γιατί είναι κάποιος που θεωρώ ότι προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας»