Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ να τερματιστεί η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σε μια ανακοίνωση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι ο Τσαβούσογλου επανέλαβε, επίσης, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Η Ρωσία είπε στην Τουρκία ότι είναι έτοιμη να εργαστεί με «εποικοδομητικές δυνάμεις» για την Ουκρανία

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί στενά με όλες τις εποικοδομητικές δυνάμεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης προς συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λαβρόφ σε δημοσιογράφο του CNN: Δουλεύεις στην Ουκρανία και μολύνθηκες από τον «ιό της αγένειας»

Τον εκνευρισμό του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ προκάλεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δημοσιογράφος του CNN σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ενώ δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο ΜΜΕ από την Κίνα ο ανταποκριτής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου στην Ουκρανία προσπάθησε να απευθύνει ερώτηση στον κ. Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αρχικά ανέφερε ότι «ο Τσανς είναι αγενής. Δουλεύει στην Ουκρανία και μολύνθηκε από τον “ιό της αγένειας”».

«Αν αυτό μετατραπεί συνέντευξη στο CNN παραπάει» τόνισε στη συνέχεια ο Σεργκέι Λαβρόφ και όταν ο δημοσιογράφος προσπάθησε να ξαναπάρει τον λόγο για να ρωτήσει για την κατάσταση στο Κίεβο συμπλήρωσε «Μάθιου μπορείς να σωπάσεις. Δεν είναι η σειρά του τώρα. Αν είσαι στην Ουκρανία και σου κατέστρεψαν τους καλούς σου τρόπους, δεν μας αφορά».