Δύο αδερφές από την Καλιφόρνια που ζούσαν στο «σπίτι της φρίκης» με τα 11 αδέρφια τους και υπέστησαν χρόνια βασανιστηρίων υπό τον έλεγχο των γονιών τους, Ντέιβιντ και Λουίζ Τέρπιν, μίλησαν ανοιχτά για τα φρικτά χρόνια που περνούσαν και ότι ήταν «κοντά στο θάνατο» πολλές φορές πριν οι αρχές συλλάβουν τελικά τους γονείς τους στο 2018.

Η αποκλειστική συνέντευξη θα μεταδοθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στην εκπομπή «20/20» του ABC με την Νταϊάν Σόγιερ. Ένα sneak preview από τη συνέντευξη κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο, μια από τις νεαρές γυναίκες αποκάλυψε ότι «ολόκληρο το σώμα» της έτρεμε όταν κάλεσε το 911 λίγο αφότου δραπέτευσε από το σπίτι της στο Πέρις της Καλιφόρνια.

«Ήταν κυριολεκτικά τώρα ή ποτέ», είπε. «Αν μου συνέβαινε κάτι, τουλάχιστον θα πέθαινα προσπαθώντας», είπε η κοπέλα που ήταν χρόνια θύμα κακοποίησης μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια της.

Δεμένες για μήνες σε ένα κρεβάτι

Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν καταδικάστηκαν τον Απρίλιο του 2019 σε 25 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη, αφού παραδέχθηκαν την ενοχή τους για βασανιστήρια και αιχμαλωσία των 13 παιδιών τους για χρόνια στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Το ζευγάρι συνελήφθη το 2018 αφού ένα από τα νεαρά κορίτσια, που θα παρουσιαστεί στη συνέντευξη κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι τους και κάλεσε την αστυνομία. Οι ταυτότητες των παιδιών παρέμειναν ανώνυμες μέχρι την επερχόμενη συνέντευξη της Παρασκευής.

Δύο από αυτούς παρείχαν δηλώσεις αντίκτυπου στα θύματα κατά τη διάρκεια της ακρόασης της ποινής των γονέων τους στις 20 Απριλίου 2019 και αφηγήθηκαν τα χρόνια βασανιστηρίων που υπέστησαν ενώ ήταν κλεισμένοι μέσα σε ένα βρώμικο σπίτι.

Οι αδερφές αποκάλυψαν επίσης στη συνέντευξη «20/20» ότι ήταν δεμένες στο κρεβάτι τους για μήνες, ενώ ένα εκ των κοριτσιών είπε ότι η μητέρα τους της έσφιξε το λαιμό τόσο δυνατά που νόμιζε ότι «πέθαινε».

Η Λουζί Τέρπιν

Η αποκλειστική συνέντευξη θα περιλαμβάνει επίσης πλάνα που δεν έχετε δει ποτέ πριν από την κάμερα του σώματος της αστυνομίας και μια ενημέρωση για τα παιδιά των Τούρπθν, κάποια εκ των οποίων είναι τώρα ενήλικες.

«Δεν ξέρω πώς είχατε το θάρρος», είπε η Σόγιερ στα κορίτσια.

«Οι γονείς μου μου πήραν όλη μου τη ζωή, αλλά τώρα την παίρνω πίσω», είπε μια από τις νεαρές γυναίκες.