Καινοτόμα πρόταση για επιβολή προστίμων, και μάλιστα υψηλών, σε όσους μιλούν στο κινητό και περπατούν ταυτόχρονα προτείνει η ένωση πεζών, Fuss, στη Γερμανία, με βασικό επιχείρημα πως η χρήση των συσκευών αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίων δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ένωσης θα πρέπει και οι πεζοί να επιπλήττονται όταν κινούνται σε σημεία με αυξημένη κυκλοφορία αλλά συνεχίζουν να κρατούν τα μάτια και τ’ αυτιά τους «κολλημένα» στη συσκευή του κινητού τους, κατ’ αντιστοιχία με όσους οδηγούν και πράττουν αναλόγως.

Όπως διαβεβαιώνει η ένωση, σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν πως η χρήση των «έξυπνων τηλεφώνων» κατά το βάδειν  διαστρεβλώνει την αντίληψη για την κυκλοφορία, απόδειξη πως τα τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται πεζοί που χρησιμοποιούν κινητό έχουν αυξηθεί.

«Μέχρι στιγμής στη Γερμανία, εκείνοι που την πληρώνουν είναι οι οδηγοί. Θα ήταν δίκαιο να αναγνωρίζεται τουλάχιστον η συνυπαιτιότητα του πεζού», σημειώνει η ένωση στην τελευταία έκδοση του οικολογικού περιοδικού Mobilogisch, ενώ προτείνει παράλληλα μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με σλόγκαν: «Βαδίζουμε με το κεφάλι ψηλά!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.