Ακόμα ένα αιματηρό περιστατικό καταγράφηκε, τη Δευτέρα (25/10), στις ΗΠΑ. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε εμπορικό κέντρο στο Μπόιζι του Αϊντάχο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ράιαν Λι, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι οι αστυνομικοί του Μπόιζι απάντησαν σε αναφορές για πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο «Boise Town Square» γύρω στη 1:50 μ.μ. (τοπική ώρα). Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο που ταίριαζε με την περιγραφή ενός υπόπτου και αντάλλαξαν πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ οι αρχές πιστεύουν πως έδρασε μόνος του και πλέον «δεν υπάρχει απειλή ή κίνδυνος για την ευρύτερη κοινότητα από αυτό το περιστατικό».

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων ή των τραυματιών, αλλά ούτε και του υπόπτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του USA Today, η τοπική Αστυνομία πήρε μαρτυρίες από δεκάδες άτομα έξω από την είσοδο του «Macy’s», ενός από τα πέντε μεγάλα πολυκαταστήματα στο διώροφο εμπορικό κέντρο Boise Town Square, που έχει συνολικά 153 επιχειρήσεις.

Ο κυβερνήτης του Αϊντάχο, Μπραντ Λιτλ, ανέφερε στο Twitter ότι οι προσευχές του είναι στους τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό και ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να βοηθήσει την αστυνομία του Μπόιζ να διερευνήσει το περιστατικό και ευχαριστεί εκ μέρους των πολιτών την αντίδραση της αστυνομίας στο συμβάν.