Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τη δημοσίευση από ΜΜΕ γελοιογραφιών του Μωάμεθ διοργανώνουν, σήμερα, στο κέντρο της πόλης Νόβι Πάζαρ της Σερβίας, ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Νέων της Ισλαμικής Κοινότητας Σερβίας και ο σύλλογος οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας «Τόρτσιντα Σαντζάκ».

«Η συγκέντρωση δεν έχει κανένα πολιτικό υπόβαθρο και καλούμε όλους τους πολίτες που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση να μην εκμεταλλευτούν τη διαμαρτυρία με κανέναν τρόπο» αναφέρει ο σύλλογος οπαδών σε ανακοίνωσή του.

«Με ήρεμο και αξιοπρεπή τρόπο, όπως αρμόζει στην πίστη των μουσουλμάνων, ας σταθούμε όλοι μαζί ενάντια στην αδικία και την καταπίεση. Στέλνουμε το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει η προσβολή των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων, να σταματήσει η ισλαμοφοβία, να σταματήσει η αναρχία. Ζούμε ο ένας μαζί με τον άλλον, όχι ο ένας εναντίον του άλλου» αναφέρεται στην πρόσκληση του συλλόγου οπαδών της «Τόρτσιντα Σαντζάκ», που δημοσιεύουν σερβικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι αναμένει η σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνεται στο Νόβι Πάζαρ να κυλήσει ομαλά από άποψη ασφάλειας.

«Προς το παρόν η κατάσταση είναι ήρεμη και σταθερή» ανέφερε, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνοβιτς, τονίζοντας ότι για τη γενική κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή του Νόβι Πάζαρ είχε διαβουλεύσεις με τον αρχηγό της αστυνομίας, Μίλοραντ Βέλιοβιτς. Ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ότι η αστυνομία παρακολουθεί την κατάσταση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα παραμείνει σταθερή και στο μέλλον.