Βιβλική είναι η καταστροφή στη Γερμανία από τις φονικές πλημμύρες, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους. Την ίδια ώρα, το Βέλγιο μετρά περισσότερους από 20 νεκρούς.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται στις περιοχές που έχουν πληγεί στη δυτική Γερμανία και Βέλγιο την Παρασκευή, όπου η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στις επικοινωνίες σε ορισμένες περιοχές.

Ολόκληρες κοινότητες έχουν καταστραφεί, καθώς τα ορμητικά νερά μπήκαν σε πόλεις και χωριά στη δυτική Γερμανία, το Βέλγιο αλλά και την Ολλανδία.

«Ήταν τρομερό να μην μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Frank Thel, κάτοικος στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου. «Μας έκαναν νοήματα από τα παράθυρα. Σπίτια κατέρρεαν στα δεξιά και τα αριστερά τους και στο σπίτι στη μέση κουνούσαν τα χέρια».

Μόνο στη Γερμανία, 103 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές απώλειες ανθρώπινων ζωών στη χώρα εδώ και χρόνια. Δώδεκα από τους νεκρούς έμεναν σε ένα σπίτι για άτομα με ειδικές ανάγκες σε περιοχή νότια της Κολωνίας.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο, καθώς κι άλλα σπίτια καταρρέουν.

Περίπου 114.000 νοικοκυριά στη Γερμανία δεν έχουν ρεύμα την Παρασκευή και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν καταρρεύσει σε ορισμένες περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, κάτι που σημαίνει ότι φίλοι και συγγενείς δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.