«Έχουμε ανάγκη από γέφυρες, όχι από τείχη»

Αναφορά του Πάπα στην 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου


ΚΟΣΜΟΣ
23:48
09/11/2014
«Έχουμε ανάγκη από γέφυρες, όχι από τείχη»
loading

Στην 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, αναφέρθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζοντας το ρόλο που διαδραμάτισε ο προκάτοχός του πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ και απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να οικοδομεί «γέφυρες και όχι τείχη».

«Πριν από 25 χρόνια έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χωρίσει την πόλη στα δύο και αποτελούσε σύμβολο του ιδεολογικού διχασμού της Ευρώπης και όλου του κόσμου» επισήμανε ο πάπας κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

«Η πτώση αυτή συνέβη απροειδοποίητα όμως κατέστη δυνατή χάρη στη μακρά και υπό δύσκολες συνθήκες δέσμευση τόσων ανθρώπων που πολέμησαν, προσευχήθηκαν και υπέφεραν, για ορισμένους θυσίασαν την ζωή τους. Μεταξύ αυτών ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο ποντίφικας από την Αργεντινή απηύθυνε έκκληση «προκειμένου ο κόσμος να αναπτύξει μία κουλτούρα της προσέγγισης, ικανή να γκρεμίσει όλα τα τείχη που διαιρούν ακόμα τον κόσμο με στόχο ποτέ πια οι αθώοι να εκδιώκονται και πολλές φορές να σκοτώνονται για τα πιστεύω τους ή τη θρησκεία τους».

«Έχουμε ανάγκη από γέφυρες, όχι από τείχη» τόνισε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει