Τα πιο μοναχικά της γενέθλια θα περάσει φέτος η βασίλισσα Ελισάβετ. Την Τέταρτη θα κλείσει τα 95 της χρόνια και για πρώτη φορά εδώ και επτά δεκαετίες δεν θα έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 99 του και το Σάββατο κηδεύτηκε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τη βασίλισσα θα περιβάλλουν μόνο λίγα μέλη του προσωπικού της.

Τα σχέδια για να σηματοδοτηθεί η μέρα με ένα νέο πορτρέτο της θα ματαιωθούν καθώς η Ελισάβετ βρίσκεται σε πένθος για την απώλεια του συζύγου της.

Η απουσία του Φίλιππου θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ η μέρα γιορτής μόνο γιορτή δεν θα θυμίζει, υπό τη σκιά και της κρίσης στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας.

Η εικόνα των δύο αδελφών, Γουίλιαμ και Χάρι, να συνομιλούν, μετά την κηδεία του παππού τους, έφερε αισιοδοξία για αποκατάσταση των σχέσεών τους, ωστόσο πηγές λένε πως η συμφιλίωση είναι ακόμα μακριά. Ο Χάρι αναμενόταν χθες να φύγει για το Λος Άντζελες, έχοντας δει τον αδελφό του και τη νύφη του για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Έτσι, ο χρόνος ήταν πολύ μικρός για να επουλωθούν οι πληγές, ενώ παραμένει άγνωστο εάν ο 36χρονος είδε τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο εκτός της κηδείας.

Η Κέτι ήταν εκείνη που φαίνεται να έσπασε τον πάγο έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, μιλώντας στον Χάρι, με τον οποίο κάποτε ήταν πολύ κοντά.

Όπως περιγράφει η βρετανική εφημερίδα, την ώρα που η οικογένεια έφευγε, μετά την τελετή, με τα πόδια- μια αιφνιδιαστική απόφαση καθώς είχαν ήδη παραταχθεί τα αυτοκίνητά που θα τους μετέφεραν – η Κέιτ έμεινε λίγο πίσω για να αφήσει τα δύο αδέλφια να μιλήσουν.

Μέλη τη βασιλικής οικογένειας, με πρώτη τη βασίλισσα, αλλά και τους Κάρολο, Γουίλιαμ και Χάρι, πέρασαν μαζί πάνω από μία ώρα πριν χωριστούν. Πιστεύεται ωστόσο πως δεν έγινε κάποια σοβαρή συζήτηση, καταγράφεται πάντως πως ήταν η περισσότερη ώρα που βρέθηκαν όλοι μαζί εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Πηγές της βασιλικής οικογένειας προειδοποιούσαν πως «ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη» και πως το χάσμα ανάμεσα στα δύο αδέλφια, ειδικά μετά τη συνέντευξη Χάρι και Μέγκαν στην Όπρα, παραμένει βαθύ.