Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο αξίωμα του γερουσιαστή το 1972 και ασχολείται με τα κοινά για σχεδόν μισό αιώνα. Έχοντας υπηρετήσει στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για 36 χρόνια, ακολουθούμενος από δύο θητείες ως αντιπρόεδρος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, θα έλεγε κανείς ότι είναι μία αρκετά γνώριμη φιγούρα για τους Αμερικάνους. Ωστόσο, υπάρχουν αλήθειες για τον Μπάιντεν, τις οποίες το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει.

Ήταν κορυφαίος σκόρερ στην σχολική ποδοσφαιρική ομάδα

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς του στην Ακαδημία Archmere του Ντελαγουέρ το 1960, ο Μπάιντεν, ο οποίος έπαιζε ως πλάγιος επιθετικός και halfback, ήταν κορυφαίος σκόρερ στην αήττητη ποδοσφαιρική ομάδα του ιδιωτικού Καθολικού σχολείου. «Ήταν ο τύπος που ήταν ο κύριος catcher pass», ένας από τους συμπαίκτες του, Μάικλ Φέι, ανέφερε στους The New York Times το Νοέμβριο του 2020.

Λατρεύει ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο

Ο πατέρας του Μπάιντεν, Τζόζεφ Μπάιντεν, ήταν διευθυντής σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, και ως δώρο για το γάμο του, του έκανε μία πράσινη Corvette Stingray του 1967, την οποία ο πρόεδρος συνεχίζει να οδηγεί μέχρι σήμερα. Οι γιοι του είχαν ακόμη ανανεώσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου ως χριστουγεννιάτικο δώρο αρκετά χρόνια αργότερα. «Λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο. Τίποτε άλλο παρά απίστευτες αναμνήσεις έχω από αυτό», είπε ο Μπάιντεν σε ένα βίντεο στο Twitter τον Αύγουστο του 2020. «Κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό, σκέφτομαι τον μπαμπά μου και τον Μπο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ορκίστηκε γερουσιαστής στο νοσοκομείο

Μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα το Δεκέμβρίο του 1972 που έκοψε το νήμα της ζωής της πρώτης συζύγου του, Νέιλιας, και της 13 μηνών κόρης του, Νάομι «Άμι» Μπάιντεν, ο νεοεκλεγέν γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών ορκίστηκε τον Ιανουάριο του 1973 στο νοσοκομείο του Ντελαγουέρ, ανάμεσα στα κρεβάτια των γιων του, Μπο και Χάντερ, που είχαν τραυματιστεί άσχημα στο δυστύχημα. Τότε, ο 30 ετών ο Μπάιντεν ήταν ένας από τους νεότερους γερουσιαστές που εξελέγη, αν και σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά την τραγωδία.

Ήταν πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου λογοκλοπής

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε την πρώτη του προεδρική εκστρατεία το 1987, πριν εγκαταλείψει τον αγώνα αργότερα το φθινόπωρο. Εκείνη την εποχή, η εκστρατεία του είχε πληγεί από ένα σκάνδαλο λογοκλοπής, αφού εμφανίστηκε ένα βίντεο του Μπάιντεν με ομιλία του ίδιου στην Κρατική Έκθεση της Αϊόβα, στην οποία ανέφερε λόγια του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου Neil Kinnock χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Η αδυναμία του είναι το παγωτό

«Δεν πίνω. Δεν καπνίζω. Αλλά τρώω πολύ παγωτό», είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Μπάιντεν το 2016 για τη λατρεμένη του συνήθεια. Το History αναφέρει, μάλιστα, πως τον Απρίλιο του 2020 η προεδρική του εκστρατεία είχε ξοδέψει 10.000 δολάρια για παγωτό, ως δώρα προς τους χορηγούς της εκστρατείας του.