Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ελασσόνα, Ελλάδα: Ο Εγκέλαδος έφερε τρόμο και συντρίμμια

Δύο ισχυροί σεισμοί «χτύπησαν» αυτήν την εβδομάδα την Ελασσόνα, ενώ ακολούθησαν και πολλοί μετασεισμοί. Προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά σπίτια της γύρω περιοχής, ενώ και άνθρωποι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια. Στο Δαμάσι, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να κατασκήνωσαν τα βράδια στο γήπεδο της περιοχής, με τον φόβο να είναι το συναίσθημα που επικρατεί.

Αθήνα, Ελλάδα: Έρωτας στα χρόνια της πανδημίας

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από τις 6 το πρωί της 4ης Μαρτίου μέχρι τις 16 του μήνα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού. Μπορεί οι εμβολιασμοί να ξεπέρασαν το 1.000.000, αλλά η πανδημία δείχνει… απτόητη. Παρόλα αυτά, οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους με μια σχετική κανονικότητα, όπως το ερωτευμένο αυτό ζευγάρι.

Παρίσι, Γαλλία: Νότα ξεγνοιασιάς στις όχθες του Σηκουάνα

Η Γαλλία ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας από τα μέσα Απριλίου, καθώς υπολογίζει σε μια επιτάχυνση του εμβολιαστικού της προγράμματος. Μέχρι τότε, ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκει διεξόδους «αποσυμπίεσης», όπως οι κύριοι της φωτογραφίας με ένα γεύμα στις όχθες του Σηκουάνα.

Κατάνια, Ιταλία: Ο «γίγαντας» με την αποπνικτική παρουσία

Ιδιαίτερα δραστήριο είναι το ηφαίστειο της Αίτνας το τελευταίο διάστημα, το οποίο δίνει εντυπωσιακές εικόνες. Πέρα από τη λάβα που ανέβλυζε από τα έγκατα της γης, πλέον δυναμική παρουσία έχει και ο καπνός, θυμίζοντας… φουγάρο -ή για την ακρίβεια πολλά φουγάρα μαζεμένα.

Σαν Βισέντε Πακάγια, Γουατεμάλα: Το «ξύπνημα» που δημιούργησε δέος

Άλλο ένα ηφαίστειο «ξύπνησε» το τελευταίο διάστημα στον πλανήτη μας, αυτό της Πακάγια στη Γουατεμάλα. Οι Αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ενημερώνοντας τους κατοίκους της γύρω περιοχής για το σχέδιο εκκένωσης που έχουν εκπονήσει. Οι επιστήμονες είδαν τη λάβα να φτάνει στα 500 μέτρα ύψος, ενώ τα πύρινα «ποτάμια» πήγαν μέχρι και 1 χιλιόμετρο μακριά.

Σάο Πάουλο, Βραζιλία: Μια μεγάλη ουρά για ένα εμβόλιο

Μια μεγάλη ουρά στο γήπεδο της περιοχής Πακαέμπου, στο Σάο Πάουλο, σχημάτισαν τα αυτοκίνητα ανθρώπων που έσπευσαν για να κάνουν το εμβόλιο της Sinovac εναντίον του κορονοϊού. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής μετρά πάνω από 10.000.000 κρούσματα και περίπου 260.000 θανάτους από την πανδημία.

Αβάνα, Κούβα: Η Καραϊβική δίνει τόνους αισιοδοξίας

Κάποιοι τουρίστες σε παραλία της Αβάνας απολαμβάνουν όμορφες στιγμές σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και με φόντο την Καραϊβική. Η Κούβα είναι από τις χώρες που έχουν ελέγξει αρκετά καλά τον κορονοϊό και ευελπιστούν ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στον αριθμό των επισκεπτών που θα έχει το επόμενο διάστημα, δείκτης σημαντικός για την οικονομία της.

Χόλτβιλ, ΗΠΑ: Μακάβριο σκηνικό με… χρωματιστούς σταυρούς

Ένα σοκαριστικό τροχαίο συνέβη στη Νότια Καλιφόρνια, καθώς 15 άτομα σκοτώθηκαν σε σύγκρουση ενός SUV με φορτηγό που μετέφερε χαλίκι. Το μακελειό συνέβη σε μια πόλη περίπου 60 μίλια δυτικά των συνόρων της Αριζόνα και κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Οι σταυροί στον τόπο της τραγωδίας έρχονται να κάνουν ακόμη πιο μακάβριο το σκηνικό.

Γιανγκόν, Μιανμάρ: Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους της Μιανμάρ κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας συνεχίζονται. Μια 19χρονη κοπέλα που σκοτώθηκε ξεχείλισε την οργή του κόσμου, ο οποίος είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους.

Βαγδάτη, Ιράκ: Ιστορική στιγμή με πρωταγωνιστή τον ποντίφικα

Στο Ιράκ μετέβη ο πάπας Φραγκίσκος για μια ιστορική επίσκεψη, υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας και παρά την πανδημία, σε μία χώρα ρημαγμένη, με στόχο να υποστηρίξει μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες του κόσμου, δοκιμασμένη από τις συγκρούσεις και τις διώξεις.