Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε επιδρομές της συριακής πολεμικής αεροπορίας σε δύο προάστια της Δαμασκού αλλά και από επιθέσεις με όλμους που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα βλήματα όλμων που έπεσαν στις συνοικίες Σάγουρ, Μποστάν αλ Ντουρ και Νταουίλα, στα νότια της πρωτεύουσας. «Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι, έπεσαν μάρτυρες και άλλοι 23 τραυματίστηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις», μετέδωσε το πρακτορείο.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών σε όλη τη Συρία, ανέφερε ότι πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν δύο πόλεις, κοντά στη Δαμασκό, που ελέγχονται από τους αντάρτες.

«Δεκαεφτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα παιδί, σκοτώθηκαν» στην Ντούμα και άλλοι 15 στη Κφαρμπάτνα, είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η Ντούμα πολιορκείται από το συριακό στρατό εδώ και ένα χρόνο και έχει βομβαρδιστεί κατ’ επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Ακτιβιστές από την πόλη αυτή είπαν ότι οι σημερινές επιθέσεις είχαν ως στόχο λαϊκές αγορές της περιοχής.