Ένα φως αναμμένο, μια πόρτα ανοιχτή και τη σιγουριά ότι κάποιος βρίσκεται κοντά ζητούν πολλά μικρά παιδιά για να κοιμηθούν το βράδυ. Τα άσχημα όνειρα –ως επί το πλείστον- με τέρατα που τους επιτίθενται τα κάνουν να ξυπνούν φωνάζοντας και να τρέχουν στην αγκαλιά των γονιών τους. Ήρθε η ώρα όμως να αλλάξουν τα πράγματα.

Τα παραμύθια μιλούν για δράκους και διαφόρων ειδών τέρατα. Με κοφτερά δόντια, μεγάλα σαγόνια, πεταχτά μάτια και γενικώς τρομερά στην όψη. Τις νυχτερινές ιστορίες που κάποιες φορές κάνουν τα παιδιά να βλέπουν εφιάλτες, αποφάσισε να μετατρέψει σε μια μάχη που έχει άλλους νικητές μια γαλλίδα φωτογράφος. Τα ανατριχιαστικά πλάσματα ζωντανεύουν, παίρνουν μορφή και τρομάζουν… από τα πιτσιρίκια. Αντί να τα φοβίζουν, νιώθουν αυτά τον τρόμο βλέποντας τους μικρούς ήρωες –ηλικίας 7, 8 και 9 ετών- να τραβάνε όπλα.

Τα πιτσιρίκια εμφανίζονται «αρματωμένα» στις φωτογραφίες, με πιστόλια, σπαθιά, αλλά και ραβδιά-μαγικά και μη- και κάνουν τα τέρατα να… τρέμουν και να απομακρύνονται. Η 22χρονη φωτογράφος Laure Fauvel, εξήγησε ότι στόχος της ήταν να «σταματήσουν τα παιδιά να είναι θύματα του φόβου τους για τα τέρατα και να τον πολεμήσουν». Μάλιστα, κατασκεύασε τα «φοβερά» τέρατα βλέποντας φωτογραφίες διάφορων ζώων.