Ο συντετριμμένος πατέρας ενός δολοφονημένου μαθητή ξέσπασε κατά του δολοφόνου του γιου του, καταγγέλλοντας ότι «του συμπεριφέρθηκε σαν πόρνη» όταν οι λεπτομέρειες για τη σχέση που είχαν αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο.

Ο Άνταμ Ρόντα, πατέρας του 15χρονου Άλεξ, είδε τον Μάθιου Μέισον να καταδικάζεται για την «άγρια και ανελέητη επίθεση» στον Άλεξ επειδή ήθελε να τον σταματήσει προτού αποκαλύψει τη σεξουαλική τους σχέση στην κοπέλα του.

Ο Μέισον, 18 ετών όταν συνέβη το έγκλημα, παρέσυρε τον 15χρονο Άλεξ σε μια απομακρυσμένη δασική περιοχή στην Αγγλία με την υπόσχεση ότι θα έκαναν σεξ και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου με γαλλικό κλειδί.

Τον περασμένο μήνα, ο Μέισον, 20 ετών σήμερα, οδηγήθηκε στη φυλακή όπου θα περάσει τουλάχιστον 28 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία σε μια δίκη που διήρκεσε έναν μήνα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο πατέρας του Άλεξ σημειώνει ακόμη ότι η οικογένειά του έχει βρεθεί στο στόχαστρο τρολ του διαδικτύου από τότε που η υπόθεση πήρε δημοσιότητα, με ορισμένους να λένε ότι στον μαθητή «άξιζε» αυτό που συνέβη.

«Το γεγονός ότι κάποιος θα προτιμούσε να δολοφονήσει κάποιον αντί να αποκαλυφθεί ότι είναι γκέι σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν- οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό», σημείωσε ο κ. Ρόντα.

Ο Μάθιου Μέισον

Μιλώντας για τη δίκη, συμπλήρωσε: «Όταν ο Μέισον είπε ότι δεν υπήρχαν φιλιά (στη σχέση) με εκνεύρισε πραγματικά. Το αγόρι μου ήθελε να δείξει τρυφερότητα και αυτός ο τύπος του συμπεριφερόταν σαν πόρνη».

Στη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε ότι οι δύο νεαροί άντρες είχαν σεξουαλική σχέση πριν από τη δολοφονία το 2019. Ο Μέισον, ο οποίος προερχόταν από μια πλούσια οικογένεια, πίστευε ότι οι φίλοι του δεν θα τον αποδέχονταν ως γκέι.

Αφού έκανε σεξ με τον Άλεξ, που ήταν μικρός σε ηλικία, ο Μέισον ήξερε ότι μπορεί να βρισκόταν αντιμέτωπος με σοβαρές συνέπειες αν το αποκαλυπτόταν το μυστικό του, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δίκη. Όταν λοιπόν ο Άλεξ φέρεται να τον απείλησε ότι θα αποκαλύψει τη σχέση, τον πλήρωσε 2.000 λίρες για τη σιωπή του.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ο Μέισον δελέασε τον Άλεξ σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου τον χτύπησε πολλές φορές στο κεφάλι με ένα γαλλικό κλειδί. Άναψε στη συνέχεια ένα τσιγάρο, ενώ ο Άλεξ βρισκόταν στο έδαφος.

Το ημίγυμνο πτώμα του αγοριού εντοπίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου.