Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ είναι γνωστή για το ότι μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της στις πιο δύσκολες καταστάσεις, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει κατά την διάρκεια της γαμήλιας τελετής του Πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνας.

Ο γάμος του ζευγαριού που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 1981 γρήγορα ονομάστηκε «ο γάμος του αιώνα», καθώς 750 εκατομμύρια τηλεθεατών απ’ όλο τον κόσμο συντονίστηκαν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, προκειμένου να παρακολουθήσουν ζωντανά το μυστήριο.

Για εκείνη την ημέρα, λοιπόν, όλα είχαν προγραμματιστεί και σχεδιαστεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους ή ατοπήματος. Ωστόσο, μερικές φορές αλλιώς τα προγραμματίζουμε τα πράγματα και αλλιώς μας τα φέρνει η ζωή, κάτι που αποδείχθηκε και εμπράκτως στην περίπτωση της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Μέσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου είχαν τοποθετηθεί κάμερες για την παραγωγή μιας παρασκηνιακής ταινίας του γάμου του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία προβλήθηκε μία φορά στη βρετανική τηλεόραση, με μερικά από αυτά τα πλάνα να εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Κανάλι 5.

Σε αυτά, λοιπόν, η μητέρα του γαμπρού, και όχι μια οποιαδήποτε «θνητή» μητέρα αλλά η ίδια η Βασίλισσα, εμφανίζεται να μην μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια της κατά την διάρκεια του μυστηρίου, καθώς φαίνεται ότι παρατήρησε κάτι που οι κάμερες δεν αντιλήφθηκαν ποτέ! Ο ενθουσιώδης και προσηλωμένος στη δουλειά του μαέστρος της χορωδίας του ναού παρέσυρε κατά λάθος με την μπαγκέτα του και έριξε κάτω μία λάμπα. Το αμπαζούρ έπεσε μπροστά στα πόδια της Βασίλισσας και η ίδια αποτυπώθηκε να προσπαθεί να συγκρατήσει τα γέλια της, χωρίς, ωστόσο να τα καταφέρνει.

Μια εντελώς εκτός «εαυτού» εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ, που συνήθως διατηρεί ένα πιο αυστηρό και σοβαρό προφίλ κατά την διάρκεια των δημόσιων εμφανίσεών της.