Στην ανακοίνωση της κυβέρνησής του ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Πορτογαλίας θα κλείσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα. Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την χειρότερη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού από την έναρξή της.

«Παρά την εξαιρετική προσπάθεια των σχολείων, απέναντι σε αυτή τη νέα παραλλαγή που ανιχνεύθηκε πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία και στην ταχύτητα της μετάδοσής της, πρέπει να ασκήσουμε προληπτικά μέτρα και να διακόψουμε όλες τις σχολικές δραστηριότητες για τις επόμενες 15 ημέρες», δήλωσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κόστα αναφερόταν στην πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού, που ανακαλύφθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Πορτογαλία.

Την ίδια ώρα, η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της χώρας ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 221 ημερήσιων θανάτων από την Covid-19, από 219 που καταγράφηκαν χθες, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να ανέρχεται σε 9.686 από την αρχή της πανδημίας.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να διαχειριστούν αυτή την έξαρση των κρουσμάτων και οι αρχές στρέφονται προς αυστηρότερα μέτρα καραντίνας, ανακοίνωσε επίσης 13.544 λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, λιγότερες από το ρεκόρ των 14.647 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.