Ο Ιταλός επιχειρηματίας, Τζουζέπε Μαντάρα, γνωστός και ως ο «βασιλιάς της μοτσαρέλα» συνελήφθη σήμερα από τους αστυνομικούς της αντιμετώπισης της μαφίας στη Νάπολη.

Οι αρχές της γείτονος χώρας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία πως δημιούργησε την οικονομική του αυτοκρατορία, με τις διασυνδέσεις και τα χρήματα της μαφιόζικης φατρίας των «Λα Τόρε».

Ο 68χρονος Μαντάρα, που είχε συλληφθεί και το 2012 και εκτίει ποινή εγκλεισμού κατ’ οίκον, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής στη μαφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατοχή περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Η «Mandara Srl» το εργοστάσιο που έχει έδρα το Mondragone, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, δημιουργήθηκε το 1983 με την συμμετοχή και την χρηματοδότηση της μαφιόζικης οργάνωσης «Λα Τόρε» και ειδικότερα με τον «Μπος» Αουγκούστο που συνεισέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά στον επιχειρηματία.

Οι «Λα Τόρε» ξεπλήρωσαν επίσης τα χρέη του Μαντάρα που προϋπήρχαν από την δεκαετία του ’70, επενδύοντας στην δραστηριότητα της παραγωγής και πώλησης του τυριού μοτσαρέλα της εταιρίας συνολικά περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των κατηγοριών που βαραίνουν τις επιχειρήσεις του «βασιλιά της μοτσαρέλα» είναι οι εκδιώξεις των αγροτών γύρω από το εργοστάσιο στο Mondragone και η παράνομη επέκτασή του, αλλά και η ανεξιχνίαστη δολοφονία του αντιδήμαρχου της πόλης, το 1990.