Ο μικρός ήρωας George Hibberd έκανε μια βόλτα με τον φίλο του Ronny σε πάρκο του βρετανικού Κεντ το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου, όταν είδε να εκτυλίσσεται μπροστά του μια τραγωδία.

Μια μαμά είχε βγάλει βόλτα το μωράκι της, έχοντας δεμένο στο καρότσι και το σκυλί της. Κάποια στιγμή έσκυψε λοιπόν για να βάλει καλύτερα το περιλαίμιο του σκύλου και το καροτσάκι κύλησε στο παγωμένο κανάλι του πάρκου.

Ο George άκουσε την απεγνωσμένη κραυγή της μάνας και είδε το καροτσάκι να βουλιάζει στο νερό. Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, έβγαλε τα ρούχα του μέσα στη νύχτα και πήδηξε αμέσως μέσα.

Ο γενναίος νεαρός φοβάται μάλιστα και το νερό και όσα υπάρχουν εντός του, «φύκια και ψάρια», όπως λέει χαρακτηριστικά, εδώ όμως οι περιστάσεις δεν σήκωναν αναβολές.

Παρά το σκοτάδι και το κρύο, ο έφηβος δεν έχασε χρόνο: «Έπρεπε να κολυμπήσω λίγο, γιατί το καρότσι είχε παρασυρθεί στο μέσο του καναλιού. Ήταν πραγματικά σκοτεινά και δεν μπορούσα να δω καλά».

«Το μωρό έκλαιγε πολύ. Η μαμά δεν είπε πολλά, άρχισε να κλαίει λέγοντας πως το μεγαλώνει μόνη της. Δεν θυμάμαι να είπε κάτι άλλο».

«Εγώ και ο σύζυγός μου, Rick, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τον George», δήλωσε η μαμά Natalie, «μας συγκίνησε το κουράγιο και ο αλτρουισμός του»…