Νεκρός έπεσε από πυρά στη Σομαλία ο βουλευτής Αμπντιαζίζ Ισάκ Μουρσάλ, την επόμενη μέρα του φόνου ενός άλλου βουλευτή, του Ισάκ Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του.

Ο Μουρσάλ σκοτώθηκε κοντά στην κατοικία του από δύο άνδρες οι οποίοι στη συνέχεια διέφυγαν. «Δεν έχουμε λεπτομέρειες, αλλά μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως ο βουλευτής είναι νεκρός», δήλωσε ένας αστυνομικός, ο Μοχάμεντ Νταλάν. Οι δολοφόνοι «τον πυροβόλησαν επανειλημμένα και πέθανε επιτόπου», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία αυτή, αλλά οι εξεγερμένοι ισλαμιστές σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε χθες τη ζωή του Ισάκ Μοχάμεντ Άλι, ενώ τραυματίσθηκε ο συνάδελφός του Μοχάμεντ Άμπντι.

«Οι μουτζαχεντίν στοχοθέτησαν και σκότωσαν έναν απ’ αυτούς τους δήθεν νομοθέτες και τραυμάτισαν έναν άλλο. Οι αποστάτες αυτοί βοηθούσαν τους άπιστους και οι μουτζαχεντίν κατάφεραν να απαλλαγούν απ’ αυτόν», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των σεμπάμπ, ο σεΐχης Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ, στο ραδιοσταθμό των σομαλών ισλαμιστών Ράντιο Ανταλούς.

«Όλοι οι κοινοβουλευτικοί είναι στόχοι των μουτζαχεντίν και θα σκοτωθούν ένας-ένας» προειδοποίησε. Οι σεμπάμπ είχαν ήδη υποσχεθεί το Σεπτέμβριο του 2012 να σκοτώσουν έναν-έναν όλους τους σομαλούς βουλευτές της νέας βουλής, που συστάθηκε τον περασμένο μήνα και ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία, 48 ώρες νωρίτερα, ενός εξ αυτών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας άλλος βουλευτής, ο Φεϊζάλ Βαρσάμ Μοχάμεντ, είχε χάσει τη ζωή του από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμά του στο αυτοκίνητό του. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σεΐχη Αντάν Μαντέρ είχε εκραγεί επίσης τον Ιούλιο του 2013, αλλά ο βουλευτής είχε βγει σώος.

(Φωτογραφία αρχείου)