Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, τόνισε πως δεν θέλει αναγκαστικά το πρώτο εμβόλιο, αλλά ένα ασφαλές και αποτελεσματικό προκειμένου να χορηγηθεί στους πολίτες.

«Θέλουμε ένας ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο και όχι αναγκαστικά το πρώτο εμβόλιο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν τονίζοντας ότι ο στόχος δεν είναι «να είμαστε οι καλύτεροι, αλλά να έχουμε το ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο εμβόλιο».

Η Γερμανία θα εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού από το μέγεθος του πληθυσμού της, «από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιο από τα υποψήφια εμβόλια θα είναι επιτυχημένο», διαβεβαίωσε ο Γενς Σπαν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου για την πρόοδο της έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID-19 με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Paul Ehrlich Κλάους Τσίχουτεκ και την υπουργό Ερευνας Ανια Κάρλιτσεκ

«Ελπίζουμε ότι ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό θα μπορεί να χορηγηθεί εντός ημερών ή εβδομάδων από την έγκρισή του», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι πρώτες αδειοδοτήσεις εμβολίου για την COVID-19 μπορούν να δοθούν προς το τέλος του 2020 ή τις αρχές του 2021, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich .

Ο Kλάους Τσίχουτεκ δήλωσε ότι οι αξιολογητές δεν θα είναι λιγότερο αυστηροί από το σύνηθες στην αξιολόγηση των αιτήσεων για έγκριση εμβολίων για την COVID-19.

Η Γερμανία δεν θα κάνει επικίνδυνες συντομεύσεις στον δρόμο της ανάπτυξης εμβολίου κατά της COVID-19, διαβεβαίωσε η γερμανίδα υπουργός Ερευνας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Ακόμη και την ώρα που ο κόσμος περιμένει ένα εμβόλιο – δεν θα κάνουμε επικίνδυνες συντομεύσεις. Δεν θα παρεκκλίνουμε από την γραμμή αυτή στην Γερμανία και την Ευρώπη. Και επίσης πιστεύω ότι όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική παγκοσμίως», δήλωσε η Ανια Κάρλιτσεκ .

Η Γερμανίδα υπουργός Έρευνας επανέλαβε την εκτίμηση που είχε κάνει τον Ιούλιο ότι δεν αναμένει πως ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ευρέως πριν από τα μέσα του 2021.